De E.S.T. Suca (staat voor Eindhovense Studenten Turnvereniging Suca) geeft plek aan turnen en cheerleaden voor mannen en vrouwen onder de supervisie van ervaren trainers. Studenten van verschillende niveaus trainen samen in een informele en vriendelijke omgeving. Aangezien Suca een club is voor studenten, worden verschillende activiteiten georganiseerd naast de trainingen, zoals maandelijkse stapavond, dinners, een Freshman Activity, excursies en uitwisselingen met andere clubs.

Natuurlijk is het ook mogelijk om deel te nemen aan landelijke competities: de zogenaamde Nederlandse Studenten Turn Competities (NSTC’s), Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK’s) en Dutch Championships (NK’s). Elk jaar zijn er twee NSTC’s, twee NSK’s en een NK (met twee voorrondes) en de atmosfeer is altijd gezellig en leuk.

In tegenstelling wat de meeste mensen denken, is turnen en cheerleaden  voor mannen en vrouwen. Niet alleen flexibiliteit en kracht, maar ook vriendschappen en een goede tijd zijn een deel van Suca.

Ben je of was je een turn(st)er en wil je daar mee door gaan tijdens je studententijd in Eindhoven? Kom dan naar een van onze trainingen. Stuur graag wel een dag van tevoren een email met een kleine introductie, dan kunnen wij ons voorbereiden op je komst.
Heb je altijd al willen vliegen of mensen willen gooien en vangen? Kom kijken bij cheerleaden. Gedurende de eerste acht weken van het eerste semester (september en oktober) is het mogelijk om de te gekke wereld van cheerleaden te ontdekken. In november vormen we een definitief team voor het seizoen, dus zorg dat je op tijd bent. Als je later in het jaar wilt aansluiten, neem dan eerst contact op met de trainer van cheerleading via de mail.

Onze meest recente berichten zijn hier te vinden.

Een oude video van een van de NSTB studenten turnwedstrijden waar Suca aan mee heeft gedaan:

Suca is een van de vele studenten turnverenigingen in Nederland, aangesloten bij de NSTB: