Medailles voor Sucanen bij NSTC 1

Op zaterdag 24 november was het zo ver. De eerste NSTC1 van het jaar vond weer plaats. Alle deelnemende Sucanen reisden af naar Nijmegen om een toestelwedstrijd te turnen en vervolgens een mooi feestje te vieren met onze vrienden uit alle andere studentensteden.
De vroege ochtend begon met Chloe en Nicole P die uitkomen in Dames 3. Chloe turnde een nette meerkamp en kwam in een groot deelnemersveld goed mee met de concurrentie. Voor Nicole was het een verrassing dat ze nog mee kon doen, na maanden rust moeten hebben met een vervelende blessure. Ze kwam alleen uit op brug, maar veroverde hier een zeer verdiende derde plaats.
In wedstrijd 2 was het de beurt aan Dames 2’ers, Mara Grams en Valerie Roetman, in Dames 6 kwam Sandra-Anna in actie, in Heren 5 Gijs Tops en in Heren 1 ging Jeffrey strijden voor het eremetaal. Mara Grams turnde een zeer stabiele wedstrijd en eindigde dan ook als tweede op balk en als derde op vloer. Valerie kon helaas niet haar geplande oefeningen doen, wegens een blessure en moest genoegen nemen met het plezier van de studentenwedstrijd. Sandra-Anna heeft in een korte tijd haar oefeningen weer geleerd en turnde zonder grote fouten. Gijs kwam uit op alle zes de toestellen en turnde op een paar kleine foutjes na, zeer goede oefeningen. Onverwachts kreeg hij maar liefst twee medailles omgehangen, zilver op vloer en goud op voltige. Dan hebben we nog onze Jeffrey die in een zeer sterk veld op het hoogste niveau uitkwam. Tussen deze grote jongens kreeg Jeffrey het toch voor elkaar om een bronzen medaille op voltige binnen te slepen. Daarnaast deed Jeffrey het ook erg goed in Dames 2 waar hij, of was het Valerie?, een historische brugoefening turnde (inclusief pruik). Hij heeft zich alvast opgewarmd voor de omgekeerde wedstrijd die op 14 januari bij Suca zal plaatsvinden.
In de laatste wedstrijd kwamen onze dames in Dames 4 en Dames 5 uit. Tara (Dames 5) heeft zeer netjes geturnd. In het grote veld waar zij in uitkwam heeft ze haar hoofd goed boven water gehouden. Net geen medaille voor haar, maar zij kon wel met een zeer tevreden gevoel richting Eindhoven gaan. Ook Nicole Y, Lisanne en Manon (Dames 4) kwam in een groot deelnemersveld uit, maar wisten zich hier in staande te houden. Ook hier was de concurrentie helaas te sterk om een medaille te bemachtigen, maar de dames hebben zeer mooie oefeningen laten zien, met hier en daar een klein foutje.
Na afloop van de wedstrijd was het tijd voor eten en feesten. Al met al was het een geslaagd weekend! Trainers Armand en Amber, bedankt voor jullie hulp. Nu is het tijd om ons te richten op de volgende wedstrijd, dit zal de omgekeerde wedstrijd zijn in de Vijfkamp. Zie meer informatie hierover op
Facebook .